Ljusrostat kaffe

Ljusrostat kaffe är ett uttryck som på senare tid blivit mycket populärt. Ett ljusrostat kaffe är rostat ljusare än vad som klassas som medium eller mörkrostat kaffe.

Ljusrostat kaffe, varför?

När du rostat ett kaffe vill du få ut så många smaker som möjligt ur kaffet. Rostar du kaffet medium eller mörkt, tappar du många av kaffets potentiella smaker. Ett bra rostat kaffe är ett välutvecklat kaffe med massor av smaker. Ett ljusrostat kaffe behåller många av kaffets ursprungliga smaker, och du kan från smaken komma fram till var kaffet är odlat och hur det är processerat. Med ett ljusrostat kaffe kan du inte längre dölja kvalitén på råkaffet. För att ett ljusrostat kaffe ska smaka riktigt bra behöver du ett kaffe av hög kvalité, ett specialkaffe.

 

Ljusrostat kaffe har blivit mycket populärt de senaste åren. Fler och fler rosterier rostar sina kaffen ljusare och ljusare. Den traditionella espressobönan är inte alls längre vad finsmakaren är ute efter. Jämför det med att äta oxfilé. En genomstekt oxfilé smakar bränt och det är svårt att utgöra på smaken var det är som du faktiskt äter.

Det går också att prenumerera på ljusrostat kaffe.