5 bästa kaffeprenumerationerna (2024)

Letar du efter en kaffeprenumeration? I denna guide går vi igenom de 5 bästa prenumerationerna av kaffe. Oavsett om du är ute efter espresso, eller om du föredrar klassiskt bryggkaffe, så finns det något för alla smaker.

Dessa prenumerationer har valts utifrån tre kriterier. Att kaffet är färskrostat, att det finns en stor variation bland de kaffen som levereras, och att allt kaffe går under specialkaffe.

Ett kaffe smakar som bäst när det är färskrostat. Efter några veckor tappar kaffet smak, och blir helt enkelt inte lika gott längre. Med en kaffeprenumeration är det viktigt att kaffet som skickas ut är så färskrostat som möjligt. Ett kaffe smakar som bäst inom 1 månad efter rostning. Vi rekommenderar alltid att dricka det inom 2 månader.

Det vore ju tråkigt om kaffet som du får levererat varje månad smakar likadant, eller hur? Med stor variation bland kaffena så får du en större smakresa att åka på. Det roliga med en prenumeration är att du får en perfekt möjlighet att testa hur olika ursprung och processmetoder påverkar kaffet. Vet du vad som skiljer ett kaffe från Etiopien och ett kaffe från Colombia? Eller ett våtförädlat kaffe (washed) jämför med ett bärtorkat kaffe (natural)?

Alla kaffeprenumerationer i denna guide skickar specialkaffe. Specialkaffe är en kvalitétsgradering på kaffe, och endast det bästa kaffet får kallas specialkaffe. En viktig del av specialkaffe är också transparensen. Du kan (i princip alltid) på en påse specialkaffe läsa vilken bonde eller vilken kaffefarm som kaffet kommer ifrån. Vissa rosterier taggar till och med kaffebönderna i sina poster på instagram. Detta innebär att du bokstavligen kan komma i kontakt med den kaffebonde som har odlat de bönor som du brygger! Rätt coolt, eller hur?

Nedan följer våra topp 5 kaffeprenumerationer i Sverige!

Vår favoritprenumeration – Bean Portal

Bean Portal Kaffeprenumeration
Bean Portal skickar tre olika kaffen varje månad

För den som vill ut på en smakresa är Bean Portal det självklara valet. Här får du uppleva ett nytt rosteri varje månad, och med deras Tasting box så får du smaka på 3 olika kaffen från varje rosteri! Allt kaffe rostas på beställning, och med snabba leveranser, stor variation bland kaffebönorna och stor variation bland rosterierna, så är detta kanske den perfekta kaffeprenumerationen. Bean Portal grundades 2015 och är Sveriges största prenumerationsbox för specialkaffe. Bean Portal roterar mellan svenska och europeiska kafferosterier.

  • Specialkaffe i hela bönor
  • Nytt rosteri varje månad
  • Allt kaffe är rostat på beställning

Starta din prenumeration på: https://www.beanportal.com

Göteborgs stolthet – Kafferäven

Göteborgarnas favoritrosteri Kafferäven har en egen kaffeprenumeration! Kafferäven startade 2013 och har blivit ett av Sveriges bästa rosterier. De har ett stort fokus på välsmakande kaffe och nära relationer till sina producenter. Hos Kafferäven kan du som lokal Göteborgare till och med plocka upp ditt kaffe i rosteriet om du har vägarna förbi.

Skärgårdens prenumeration – Muttley & Jack’s

I Stockholms skärgård så hittar vi rosteriet Muttley & Jack’s. Tillsammans med bostonterriern Muttley så drog Jack igång rosteriet ute på Rindö 2017. Nu finns möjligheten att njuta av Jacks kaffe via prenumeration. Muttley & Jack’s är en stadig representant för gott kaffe i Stockholms kaffevärld.

Uppstickaren – Swerl

Swerl började rosta sitt egna kaffe så sent som 2022, men trots detta tog de svenska specialkaffescenen med storm. Med sina färgglada påsar och goda kaffen som rostas i Falkenberg, leverarar Swerl en kaffeprenumeration av hög kvalitet.

Koppi

Det finns kanske inget svenskt rosteri som har lyckats så bra internationellt som Koppi. Från Helsingborg skickar de ut sitt kaffe över hela världen. För den som vill uppleva Koppis kaffe varje månad så har även de en prenumeration! Koppi rostar specialkaffe av grym kvalitet, och när det kommer till kaffe från Costa Rica så är det nog ingen som slår dem på fingrarna.

Sammanfattning

I vår jakt på de mest spännande kaffeprenumerationerna i Sverige har vi utforskat alternativ som erbjuder färskrostat, varierat och exceptionellt specialkaffe (alltså grymt gott kaffe helt enkelt!). Varje prenumeration vi har lyft fram står ut för sin unika kvalitet och förmåga att leverera en extraordinär kaffeupplevelse direkt till brevlådan.

Att välja någon av dessa prenumerationer innebär att du inte bara får njuta av exceptionellt bra kaffe, utan också stödjer en industri som värdesätter kvalitet, hållbarhet och transparens. Oavsett om du är en inbiten kaffeentusiast eller bara uppskattar en god kopp på morgonen, erbjuder dessa prenumerationer en smakresa som tar dig genom några av de bästa kafferosterierna Sverige och världen har att erbjuda. Upplev kaffe på ett helt nytt sätt med någon av dessa prenumerationer!

Lämna en kommentar